A PHP Error was encountered

Severity: Notice

Message: unserialize() [function.unserialize]: Error at offset 57 of 12288 bytes

Filename: libraries/my_cache.php

Line Number: 24

سایت کویر و بیابانهای ایران - نمایش مقالات - آنقوت پرنده اي از خانواده مرغابيان
آنقوت پرنده اي از خانواده مرغابيان

آنقوت پرنده اي از خانواده مرغابيان
آنقوت (RUDDY SHELDUCK) عضو خانواده مر غابيان ANATIDAE (خانواده اي كه شبيه اردكها غازها و قوها مي باشد) و زير خانواده اردك هاي غازنما SHELDUCKياTADORNINAE مي باشد.
اردك هاي غاز نما دارلي شكل ظاهري شبيه غاز بوده و نسبت به اردك جثه اي كمي بزرگتر و سر و گردني درازتر دارند.در تبت و مغولستان بودايي ها بودايي ها آنقوت را مقدس مي شمارند .در افسانه هاي اسلا و نيز آنقوت حيوان مقدسي است.
مشخصات:
پرنده اي است به طول 58 الي 70سانتيمتر كه عرض بالهاي آن در حالت باز بين 110تا 135 سانتيمتر مي باشد آنقوت هم اندازه تنجه بوده و در واقع اردكي شبيه غاز است .بال و پر به رنگ قهوه اي مايل به نارنجي يكدست و سر و گردن كم رنگ تر مي باشد .رو تنه وزير تنه به رنگ نارنجي بلوطي و سر از نخدي روشن تا مايل به سفيد متغير است .پرهاي پروازي بال سياه رنگ مي باشند روي بال به رنگ سبز براق و رنگين كماني و پيش بال و زير آن كاملاً سفيد است از دور هر دو جنس شبيه يكديگر ديده مي شوند در حاليكه از نزديك دو جنس متفاوت هستند .در طول فصل جفتگيري سر و گردن پرنده نر بالغ كرم رنگ با طوقي باريك و سياه در پايين گردن است سر پرنده ماده كم رنگ تر و تقريباً سفيد بوده و در گونه ها و پيشاني بخش هاي سفيد رنگ دارد .
در هنگام پرريزي ظاهر آنقوت تغييرات بسياري مي يابد هر چند كه روند پرريزي تدريجي و نا محسوس است در خارج از فصل جفتگيري طوق گردني سياه رنگ در پرنده نر كم رنگ تر شده به عبارت ديگر پرهاي گردن جنس نر سالي دو بار عوض مي شود.
جوجه ها بعد از تولد و در دوره اي كه هنوز پوشيده از كرك هستند .پرندگان نابالغ شبيه بالغين هستند ولي رنگ پر و بال آنها كم رنگ تر بوده و علائم خاكستري رنگ روي بالها دارند،پرواز آن مانند اردك هاي سرسبز سريع و مستقيم با بال زدن هاي ةسته مي باشند در اين حالت آنقوت را مي توان از روي قوس گردن و افتادگي شانه از اردك هاي سرسبز تشخيص داد.در پرواز پوشپرهاي سفيدبال كاملاً مشخص است .
آنقوت ها صدا هاي بلند و خشن شبيه غاز توليد مي كنند آنها هنگامي كه بطور گرو.هي روي آب شنا مي كنند صدا هاي شيپور مانندي شبيه انگ انگ در مي آورند.
زيستگاه و پراكندگي : آنقوت در مقايسبا تنجه وابستگي كمتري به آب نشان مي دهد .زمستان ها را در سواحل ما سه اي درياچه ها كنا رودخانه ها كشتزارها و حتي استپهاي خشك مي گذرانند.
گرچه جمعيت هاي بسيار كوچكي از آنقوت در شمال غربي آفريقا و اتيوپي وجود دارد ولي بيشتر اين پرنده در مناطق مركزي و جنوبي اوراسيا از جنوب شرقي اروپا تا آسياي مركزي و جنوب شرقي چين و در زمستان تا هندوستان و اندونزي پراكنده است .آنقوت ها را مي توان در كشورهايي چون الجزاير مصر و اتيوپي ،فرانسه ،آلمان ، بلغارستان بلژيك بلاروس كره چين و ژاپن و هند يافت اين پرنده در ايران و كشورهاي حاشيه آن نظير تركيه ،قزاقستان ،افغانستان،پاكستان،عمان ،امارات متحده عربي عربستان كويت و عراق نيز وجود دارد .
در ايران آنقوت ها در اغلب مناطق شمال غرب و جنوب ايران ديده مي شوند .به طور كلي محدوده پراكندگي اين گونه در جهان بسيار گسترده است به طوريكه بر اساس تخمين يه عمل آمده بين 1 تا 10ميليون كيل.مترمربع را شامل مي شود .جمعيت جهاني آنقوت ها را 170تا220هزار قطعه تخمين مي زنند.
http://www.sh-va.blogfa.com/cat-100.aspx

تاریخ ارسال: 1390/10/11
تعداد بازدید: 1421
ارسال نظر