شهد خور

شهد خور
9.5 سانتی‌متر ، پرنده ای است بسیار کوچک و پرجنب و جوش ، با منقاری دراز و خمیده به پایین که با هیچ پرنده دیگری اشتباه نمی شود . پرنده نر در تابستان تماما سیاه است ، با جلای بنفش و سبز ، روی سینه اش نوار باریکی به رنگ قهوه ای مسی و در هر طرف سینه لکه بزرگی از پرهای قرمز و زرد دارد .
پرنده ماده در سطح پشتی قهواه ای مایل به سبز و سطح شکمی به رنگ زرد روشن است شاهپرهای کناری دم قهوه ای در انتها سفید رنگ می باشد ، پرنده نر در زمستان شبیه پرنده ماده است و در سطح شکمی نواری به رنگ بنفش براق از چانه تا وسط شکمش دیده می شود .
این پرنده معمولا جفت جفت دیده می شود در حالیکه مرتب بال می زند از بوته ای به بوته دیگر به دنبال حشرات و استفاده از حشرات پرواز می کند
زیستگاه :
بوته‌زار‌های مناطق خشک ، بیشه ها و درختهای اطراف زمین‌های زراعتی ، باغ ها و جنگل های تنک .
لانه ای گلابی شکل می سازد که مدخل آن در کنار قرار دارد و به شاخه درخت یا بوته آویزان است .
پراکندگی :
شهد خور پرنده‌ای است بومی ایران و در گذشته نه چندان دور به صورت فراوان در استان هرمزگان و نوحی اطراف آن دیده می شده و اما در حال حاضر اطلاع دقیقی از وضعیت این پرنده در دست نیست !
http://www.gtalk.ir/thread25875.html

تاریخ ارسال: 1390/10/13
تعداد بازدید: 1056
ارسال نظر