مار كوتوله (مدستا)


مار كوتوله (مدستا)
نام علمی: Eirenis modesta
نام انگلیسی:
نام فارسی : مار كوتوله
مشخصات : پهناي پولك رسترال بيش از ارتفاع آن و به سختي از سمت بالا قابل رؤيت . داراي يك پولك بيني ، طول شيار ميان پولك‌هاي بين بيني كوتاهتر از طول شيار بين پولكهاي جلو پيشاني ، طول پولك پيشاني برابر با فاصله آن تا انتهاي پوزه از پولك آهيانه ، سطح جانبي پولك پيشاني در قسمت خلفي به هم نزديكتر ، طول پولك گونه اي يك برابر و نيم پهناي آن ، داراي يك پولك جلو چشمي ( به ظاهر دو پولك) و دو پولك عقب چشمي ( به ندرت يك عدد) ، پولكهاي گيجگاهي 2+1 عدد، لب بالا داراي 7 پولك (سومين و چهارمين آن متصل به چشم) ، لب پائين داراي 8 يا 9 پولك ، پولكهاي چين خلفي به وسيله يك يا دو پولك از هم مجزا، پولكهاي پشتي 17 عدد و صاف ، پولكهاي سطح شكمي 161 تا 179 عدد و سطح زيرين دم 71 تا 83 عدد ،‌ پولك مخرجي منقسم .
رنگ بدن زيتوني يا قهوه اي تيره يكنواخت و فاقد خال ،‌داراي علامتي قوسي شكل در ناحيه پس سر ،‌متصل به لكه سياه رنگ ناحيه آهيانه و ممتد به سمت چشم و علامتي به شكل به رنگ تيره در فاصله دو چشم ، نقش و نگار ناحيه سر در مارهاي بالغ نامشخص ،‌رنگ سطح شكمي روشن و فاقد خال .
حداكثر طول 61 سانتيمتر ، دم 17 سانتيمتر .
تغذيه از عنكبوتيان ،‌كرمها ؛ زاد و ولد : تخمگذار .
زيستگاه : تپه‌ها ،‌كوهستانها ،‌مناطق خشك صخره اي ، گاهي در بوته زارها و غالباً زير تخته سنگها .
انتشار جغرافيايي : قبرس ،‌تركيه ، آذربايجان ، گرجستان ،‌ارمنستان ، ايران .
پراكندگي : استانهاي مركزي ، زنجان ، گلستان.
http://nature.harferooz.com/thread2546.html

تاریخ ارسال: 1390/10/28
تعداد بازدید: 1589
ارسال نظر